Eskişehir’de sol gözüne altınla tedavi yaptırdı

Eskişehirli Ümmü Gülsüm Cihan, 30 Yıl Sonra Sol Gözünü Kapatabildi

Eskişehir’de yaşayan 56 yaşındaki Ümmü Gülsüm Cihan, gençlik yıllarında yüz felci geçirdi. Bu durum sonucunda sol gözünü kapatamama sorunuyla karşı karşıya kalan Cihan, aynı zamanda yüz simetrisinin de bozulmasına neden oldu. Yaklaşık 30 yıl boyunca sol gözünü açık bir şekilde uyuyan Cihan, ablasının yönlendirmesiyle Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Yunus Çınar ile tanıştı.

Yapılan muayene sonucunda Ümmü Gülsüm Cihan’a sol gözünü kapatabilmesi için altın implantasyonu önerildi. Ameliyatla Cihan’ın sol gözüne 24 ayar altın yerleştirildi ve sol gözü kapatması sağlandı. Operasyon sonrasında kendini daha iyi hisseden Cihan, ağrılarının sona erdiğini ve yüz simetrisinin düzeldiğini belirtti.

Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Yunus Çınar, yaptığı açıklamada, “Hastamızın yüz felci sonucu sol gözünü kapatamama sorunu vardı. Ameliyatla bu sorunu çözerek göz ve yüz simetrisini sağladık. Bu tür rahatsızlıklara dikkat çekmek ve tedavi edilebilir olduğunu göstermek önemlidir.” dedi.

Ümmü Gülsüm Cihan ise, gençlik yıllarından beri yaşadığı sorunun sonunda çözüme kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Yıllardır sol gözümü kapatamıyordum, ancak şimdi doğal bir şekilde gözlerimi kapatabiliyorum. Bu ameliyat sayesinde hayatımın rahatlayacağını hissediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Related Posts

Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor

Bilinçsiz tüketilen bitkiler konusunda konuşan Diyetisyen Şükriye Eral, “Kontrolsüz tüketilen bitki çayları kalp ritim bozuklukları, tansiyon düzensizlikleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon yetersizlikleri yapabilir, fazla tüketimler zehir etkisi yapabilir. Diğer kullandığımız ilaçlarla, bitkilerle etkileşime girebilir” açıklamasında bulundu.

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Türkiye’nin ilk deri bankası ve doku laboratuvarı Adana’da hizmete açıldı

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Deri Bankası ve Doku Laboratuvarı, ağır yanık nedeniyle tedavi gören hastaların sağlıklarına kavuşmalarına katkı sağlayacak.

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Doğru yastık nasıl seçilir? Uyku pozisyonuna göre altın kurallar

Yanlış yastık seçimi, boyun fıtığından baş ağrısına, uyku bozukluğundan postür problemlerine kadar pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Doç. Dr. Çiğdem Çınar, uyku pozisyonuna uygun yastık seçimi ve düzenli değişiminin önemine dikkat çekti.

Evli-bekar ayrımına bir tepki daha: ‘Tıp etiği ile uyuşmaz’

Türkiye Psikiyatri Derneği ve Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği kadın doğum randevularında evli-bekar ayrımı yapılmasına tepki gösterdi.