YÖK Başkanı Erol Özvar: Uluslararası Öğrenci Hareketliliği Türkiye Tarihinin En Üst Seviyelerinde

YÖK Başkanı Erol Özvar: Türk Yükseköğretimi Uluslararası Öğrenciler İçin Cazibe Merkezi Haline Geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türk yükseköğretiminin son yıllardaki gelişimiyle uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayarak, “Uluslararası öğrenci hareketliliği, Türkiye tarihinin en üst seviyelerinde” dedi.

YÖK Başkanı Erol Özvar, Elazığ, Malatya ve Gaziantep’teki ziyaretlerinin ardından Şanlıurfa’ya geçerek Harran Üniversitesi’ni ziyaret etti. Üniversitenin Rektörü Mehmet Tahir Güllüoğlu’ndan akademik faaliyetler hakkında bilgi alan Özvar, senato toplantısında akademisyenlerle bir araya geldi. Özvar, yaptığı konuşmada Türk yükseköğretiminin uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi haline geldiğini söyleyerek, üniversitelerin uluslararası görünürlüklerine daha fazla ağırlık vermeleri gerektiğini vurguladı.

Erol Özvar, diğer üniversitelerin yanı sıra Harran Üniversitesi’nin bilişim ve yazılım alanındaki çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, “Bu bilgiyi diğer üniversitelerle paylaşın, öncü olun” dedi.

Gençler Yeni Teknolojilere ve Yapay Zekaya İlgi Gösteriyor

Erol Özvar, Şanlıurfa’daki bir kahvaltı programında üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek gençlerin yeni dijital teknolojilere ve yapay zekaya ilgi gösterdiğini belirtti. Özvar, gençlere üniversite hayatını sadece kampüsle sınırlı tutmamalarını, staj imkanlarından yararlanmalarını, sosyal ve kültürel hayata katılmalarını önerdi.

Erol Özvar, Şanlıurfa Müzesi ve Göbeklitepe Arkeolojik Alanı’nda incelemelerde bulundu ve tarih hakkında bilgi aldı. Ayrıca Balıklı Göl ve Halfeti’yi de ziyaret eden Özvar, Türkiye’nin zengin kültürel mirasına olan ilgisini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Related Posts

Şap hastalığı nedir, Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarından duyurular gelmeye başladı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, şap hastalığının 4 ay önce Avrupa’da başladığını bildirdi. Türkiye’de özellikle doğu illerinde sınırdan hayvan geçişleri olduğuna işaret eden Tunç, ülkede hastalığın ilk olarak Hakkari’de görüldüğünü ve salgının, hayvan pazarlarının açık olması ve nakillerin devam etmesiyle ülke geneline yayılmaya başladığını ifade etti. Peki, Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Hepsiburada, 2025’in ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladı

Hepsiburada, 2025’in ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladı

“Senforock Orkestrası” Samsun Kültür Yolu Festivali’nde sahne aldı

“Senforock Orkestrası” Samsun Kültür Yolu Festivali’nde sahne aldı

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

Marmaray kapalı mı 23 Haziran 2025 Marmaray seferleri neden aksıyor? Ataköy Marmaray neden çalışmıyor? Açıklama geldi! Marmaray’da üzücü olay…

Ataköy Marmaray sefer saatleri yaşanan olayın ardından göndem oldu. Sıklıkla kullanılan toplu taşımalardan Marmaray durakları özellikle sabah saatlerinde en yoğun dönemleri yaşıyor. Sabah işe gitmek üzere Marmaray’ı kullanan İstanbul sakinleri Marmaray seferleri aksaklıkları nedeniyle Marmaray neden çalışmıyor, kapatıldı mı sorularına yanıt arıyor. İşte yapılan açıklama…

YKS SIRALAMA HESAPLAMA 2025 ROBOTU ÖSYM NET SAYISI ÖĞRENME | 2025 YKS TYT, AYT, YDT sıralaması nasıl hesaplanır? ÖSYM YKS’de kaç yanlış bir doğruyu götürür? İşte YKS puan hesaplama formülü!

YKS 2025 sıralama hesaplama motoru, 21-22 Haziran tarihlerinde yapılan söz konusu sınavın ardından gündeme geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 21 Haziran Cumartesi günü, İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 22 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Bu yıl 1 milyon 721 bin 60 adayın başvurduğu AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi’nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi’nde 40 soru, Matematik Testi’nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi’nde 40 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi. Son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 dilde yapıldı ve her birinden toplam 80 soru yer aldı. ÖSYM tarafından erişime açılacak olan YKS TYT, AYT, YDT soru kitapçığı ve cevap anahtarı üzerinden netlerini hesaplayan adaylar, 22 Temmuz’da açıklanacak sonuçları bekleyecek. Bu nedenle, TYT ve AYT net ve puan hesap