Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

İnternet Alışverişlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, Kovid-19 salgını sonrasında e-ticaret sitelerinden alışverişlerin arttığını ve alışveriş kültürünün teknolojinin gelişmesiyle yavaş yavaş bu platformlara kaydığını belirtiyor.

Alışveriş yaparken kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konularında uyarılarda bulunan uzmanlara göre, yurtiçi ve yurtdışı e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

Yurtiçi alışverişlerde, sitenin güvenilirliğini kontrol etmek için Ticaret Bakanlığı tarafından verilen güven damgasına sahip olup olmadığına bakılması gerekiyor. Ayrıca sitenin uzantısını ve adını kontrol etmek de önemli. Yurtdışı alışverişlerde ise daha dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Yabancı merkezli sitelerde herhangi bir temsilci bulunmadığı için sorunlarla karşılaşıldığında muhatap bulunamıyor.

Fiyatların cazip olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, tüketicilerin kar etme çabalarıyla daha büyük zararlara uğramamaları için dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

“Yurt dışı alışveriş sitelerine yönelik düzenlemeler yapıldı”

Bu konuda açıklama yapan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat ise, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu ve kişisel bilgi ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Özellikle Çin merkezli sitelerde karşılaşılan zararların giderilmesinin zor olduğuna dikkat çekti.

Related Posts

Ramsey’de ortaklık kavgası mahkemelik oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakın dostu Remzi Gür ile onun eski ortağı Hüseyin Doğan’ın ailesini miras kavgası karşı karşıya getirdi. Doğan’ın kızları, Gür ailesinden şikayetçi oldu.

Yaz beklentiyi karşılamadı, gözler sonbahara çevrildi

Yaz sezonunda beklenen hareketliliği yakalayamayan turizm sektörü, yüksek fiyatlar nedeniyle yavaşlayan iç pazardan umudu sonbahar aylarına taşıdı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, tatil döneminin eylül-ekime kaydığını vurgularken, yerli turistin yüksek fiyatlar nedeniyle yurt dışına yöneldiğini açıkladı.

TÜİK’ten ticaret satış hacmi açıklaması: Yıllık yüzde 19,2 arttı!

Verilere göre, ticaret satış hacmi (2021=100) 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,2 arttı. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 17,8 arttı …

Google’a faturayı kesti: Hergün ceza işledi

Rekabet Kurumu, daha önce taahhütte bulunduğu yükümlülükleri ihlal ettiği gerekçesiyle Google’a 355 milyon TL idari para cezası uyguladı. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, Google’ın daha önce taahhüt ettiği rekabeti engellemeyecek tasarımı …

Dev havayolu şirketi Musk’ın şirketi ile anlaşmayı duyurdu: Jet hızında olacak

Dev havayolu şirketi Elon Musk’ın Starlink şirketi ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Havayolu şirketi Starlink ağı sayesinde yolcularına ‘jet hızı’nda internet hizmeti sunacak

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.