Doğru yastık nasıl seçilir? Uyku pozisyonuna göre altın kurallar

Uyku Kalitesini Etkileyen Yastık Seçimi Önemli!

Uyku kalitesini etkileyen en önemli unsurlardan biri olan yastık, yanlış seçildiğinde yalnızca uykuyu değil, omurga sağlığını da olumsuz etkileyebiliyor. Doç. Dr. Çiğdem Çınar, uygun olmayan yastık kullanımının uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.

Yanlış Yastık Kullanımı Boyun Fıtığına Yol Açabilir

Bu Belirtiler Varsa Yastığınızı Değiştirin

Uzun Vadede Ciddi Hastalıklar Oluşabilir

Yanlış yastık seçiminin sadece geçici değil, kalıcı sağlık sorunlarına da yol açabileceğini belirten Doç. Dr. Çınar, bu sorunların başında boyun fıtığı, kas spazmları, postür bozuklukları, kronik baş ağrıları, uyku apnesi, horlama ve sinir sıkışmalarına bağlı kol ağrısı ve uyuşmaların geldiğini ifade etti.

Uyku Pozisyonuna Göre Yastık Seçin

Doç. Dr. Çınar, yastık seçiminin kişisel uyku pozisyonuna uygun olması gerektiğini belirterek şu önerilerde bulundu:

Yastığınızı 2-3 Yılda Bir Değiştirin

“Yastığınız Sizi Hasta Etmesin”

Related Posts

Uzmanlardan sıcak havalarda ‘ağır yemekler yemeyin’ uyarısı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye genelinde etkisini artırması beklenen sıcak hava dalgasına karşı uyarılarda bulunarak, “Aşırı sıcaklarda bebeklerin, yaşlı ve kronik hastaların dikkatli olması lazım. Kilolu kişiler, gebeler, akciğer, şeker, böbrek ve kalp damar sistemi hastalığı olanlar risk grubundalar. Açık havada çalışan, aşırı efor sarf edenler ve sporcular sağlık sorunu yaşayabilir” dedi.

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor

Bilinçsiz tüketilen bitkiler konusunda konuşan Diyetisyen Şükriye Eral, “Kontrolsüz tüketilen bitki çayları kalp ritim bozuklukları, tansiyon düzensizlikleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon yetersizlikleri yapabilir, fazla tüketimler zehir etkisi yapabilir. Diğer kullandığımız ilaçlarla, bitkilerle etkileşime girebilir” açıklamasında bulundu.

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Türkiye’nin ilk deri bankası ve doku laboratuvarı Adana’da hizmete açıldı

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Deri Bankası ve Doku Laboratuvarı, ağır yanık nedeniyle tedavi gören hastaların sağlıklarına kavuşmalarına katkı sağlayacak.

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor