Erdoğan’dan Cumhur İttifakı çıkışı: Oyunlarına gelmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı dolasıyla AKP Genel Merkezi ile yaptığı videokonferans görüşmesinde şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın önemine değinerek, “Fitne kazanı kaynatanların oyunlarına kesinlikle gelmeyeceğiz. Partimizin ve ittifakımızın surlarında gedik açılmasına fırsat vermeyeceğiz” dedi. İttifakın 85 milyonun birliği ve kardeşliğinin teminatı olduğunu belirten Erdoğan, ittifakın güçlü olmasının Türkiye’nin güvenliği açısından da önemli olduğunu ifade etti.

MUHALEFETE ELEŞTİRİLER

Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerinde, “Türkiye’nin seçimler sebebiyle oluşan gerilimli atmosferi süratle geride bırakıp tüm kapasiteyle geleceğe odaklanması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Muhalefetin haksız ithamlar, iftiralar ve siyasi nezakete sığmayan suçlayıcı ifadelerle siyaset yapma alışkanlığını terk etmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Muhalefet cenahında yıkıcı, provokatif bir dil yerine artık farklı üslubun, yapıcı, olumlu, birleştiren bir tutumun hakim olmasının vakti çoktan gelmiştir” ifadelerini kullandı.

İSRAİL’İN GAZZE SALDIRILARINA TEPKİ

Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da sert tepki gösterdi. “Tam 76 yıldır işgal, zulüm ve sistematik katliama maruz kalan Filistin halkı, bir bayramı daha yine buruk geçiriyor; barışa hasret bir şekilde geçiriyor” diyen Erdoğan, dünya kamuoyunun İsrail’in bu saldırgan tutumuna karşı tedbir alması gerektiğini belirtti.

SEÇİMSİZ 4 YIL MESAJI

Erdoğan, önümüzdeki dört yıl boyunca seçim olmayacağını ve bu dönemi büyük hizmetlerle, dev projelerle ve reformlarla dolu dolu geçireceklerini belirtti. “Önümüzdeki seçimsiz 4 yılı büyük hizmetlerle, Türkiye Yüzyılı’na yaraşır eserlerle, her alandaki dev projelerle ve reformlarla dolu dolu geçirerek bir tek günün heba olmasına fırsat vermeyeceğiz” dedi.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Ekonomik duruma da değinen Erdoğan, son bir yıldır kararlılıkla uygulanan ekonomi programının olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. “Üretim, ihracat ve istihdam alanlarında hamdolsun çok iyi bir yerdeyiz. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda daha motive edici haberler almaya başlayacağız” diyerek, ekonomide olumlu gelişmelerin devam edeceği mesajını verdi.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN GÜCÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın gücünün Türkiye’nin güvende olmasını sağladığını belirterek, “Cumhur İttifakı 85 milyonun birliğinin, dirliğinin ve kardeşliğinin teminatıdır. İttifakımız ne kadar güçlü olursa Türkiye de o derece güvende olacaktır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx