Gönüllülerden Köy Okuluna Kütüphane

Gönüllü Ekip Köy Okuluna Kütüphane Kazandırdı

İZMİR – İzmir’de tamamen gönüllülerden oluşan İzmir Yardım Ekibi üyeleri, bir köy okuluna kütüphane kazandırdı. Ekibin sıradaki hedefi ise her yıl 3 okula kütüphane kurmak.

İzmir’de 70 kişilik çeşitli meslek ve yaş gruplarından oluşan İzmir Yardım Ekibi, gönüllülük esasına göre kentin belli noktalarında sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyor. Sokak hayvanlarına yuva oluşturmaktan insani yardımlara, çevre temizliğinden okul tadilatlarına kadar birçok projeye imza atan ekibin son durağı Bayındır Arıkbaşı İlkokulu oldu. Ekip, okula kütüphane kazandırmak için kolları sıvadı. Kütüphane için gerekli olan masa, kitap rafı, sandalye gibi malzemeleri tedarik eden ekip, el birliğiyle eşyaların kurulumunu tamamladı. Daha sonra titizlikle yapılan duvar boyama ve temizlik işlemlerinin ardından kütüphane hazır hale getirildi.

Grubun kurulma hikayesini anlatan İzmir Yardım Ekibi’nden Şükrü Üzcan, “2019 yılında bireysel olarak çevre temizliği etkinlikleri yapıyordum. Yaşadığım mahallede bir ekip oluşturdum ve sonrasında sosyal medyada duyuldu. Bu sayede gönüllü olarak ekip sayımız artmaya başladı. Pandemi döneminde bir süre projelere ara vermek zorunda kaldık. İzmir depreminde de çeşitli etkinliklerde bulunduk. Gönüllülerin istekleri oluşunca tekrar bir ekip kurma kararı aldık. Böylelikle 2020 yılında İzmir Yardım Ekibi olarak gönüllü bir proje oluşturduk” dedi.

“Hedefimiz her yıl 3 okula kütüphane kurmak”

“Amacımız çocuklara güzel miras bırakmak”

Çalışmaların tamamen gönüllülük üzerine yapıldığını ifade eden Üzcan, şunları kaydetti:

“Ekip dışı destek veren hayırseverler de var. Kendilerine ulaştığımda bize destek oluyorlar. Amacımız hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmadan, tamamen kendi çapımızda bir şeyler yapmak. Geleceğimiz olacak çocuklara güzel bir miras bırakmaktır.”

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MEHMET PAMUK – Yerel

Related Posts

Şap hastalığı nedir, Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarından duyurular gelmeye başladı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, şap hastalığının 4 ay önce Avrupa’da başladığını bildirdi. Türkiye’de özellikle doğu illerinde sınırdan hayvan geçişleri olduğuna işaret eden Tunç, ülkede hastalığın ilk olarak Hakkari’de görüldüğünü ve salgının, hayvan pazarlarının açık olması ve nakillerin devam etmesiyle ülke geneline yayılmaya başladığını ifade etti. Peki, Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Hepsiburada, 2025’in ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladı

Hepsiburada, 2025’in ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladı

“Senforock Orkestrası” Samsun Kültür Yolu Festivali’nde sahne aldı

“Senforock Orkestrası” Samsun Kültür Yolu Festivali’nde sahne aldı

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

Marmaray kapalı mı 23 Haziran 2025 Marmaray seferleri neden aksıyor? Ataköy Marmaray neden çalışmıyor? Açıklama geldi! Marmaray’da üzücü olay…

Ataköy Marmaray sefer saatleri yaşanan olayın ardından göndem oldu. Sıklıkla kullanılan toplu taşımalardan Marmaray durakları özellikle sabah saatlerinde en yoğun dönemleri yaşıyor. Sabah işe gitmek üzere Marmaray’ı kullanan İstanbul sakinleri Marmaray seferleri aksaklıkları nedeniyle Marmaray neden çalışmıyor, kapatıldı mı sorularına yanıt arıyor. İşte yapılan açıklama…

YKS SIRALAMA HESAPLAMA 2025 ROBOTU ÖSYM NET SAYISI ÖĞRENME | 2025 YKS TYT, AYT, YDT sıralaması nasıl hesaplanır? ÖSYM YKS’de kaç yanlış bir doğruyu götürür? İşte YKS puan hesaplama formülü!

YKS 2025 sıralama hesaplama motoru, 21-22 Haziran tarihlerinde yapılan söz konusu sınavın ardından gündeme geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 21 Haziran Cumartesi günü, İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 22 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Bu yıl 1 milyon 721 bin 60 adayın başvurduğu AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi’nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi’nde 40 soru, Matematik Testi’nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi’nde 40 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi. Son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 dilde yapıldı ve her birinden toplam 80 soru yer aldı. ÖSYM tarafından erişime açılacak olan YKS TYT, AYT, YDT soru kitapçığı ve cevap anahtarı üzerinden netlerini hesaplayan adaylar, 22 Temmuz’da açıklanacak sonuçları bekleyecek. Bu nedenle, TYT ve AYT net ve puan hesap