Huawei’nin bilim atağı: Hedef saatlerin daha akıllanması!

İnovasyon ve Teknoloji Buluşuyor: Helsinki’deki Laboratuvar Huawei Saatlerini Daha Akıllı Hale Getiriyor

Helsinki’deki laboratuvarda; tıp, fizyoloji, yapay zekâ, makine öğrenimi ve yazılım mühendisliği gibi beş ana alanda uzmanlaşmış, 9 doktoralı uzmanın da aralarında bulunduğu 25’ten fazla profesyonel görev yapıyor. Söz konusu ekip, karmaşık fizyolojik verileri yorumlayarak giyilebilir cihazlar için anlamlı ve eyleme geçirilebilir algoritmalar geliştirmeyi hedefliyor.

Gerçek Dünya Senaryoları

Laboratuvar, 20’den fazla spor türünü kapsayan ve 200’ün üzerinde fizyolojik ve biyomekanik göstergeyi takip edebilen beş ana test alanına sahip. Bu alanlar, spor ve fitness algoritmaları üzerine teknolojik araştırmalar için bir platform sunuyor. Tesisin dikkat çeken özelliklerinden bazıları şunlar:

  • Karşı Akıntılı Yüzme Havuzu: Yüzücülerin performansını değerlendirmek için su akış hızı, sıcaklığı ve kalitesi kontrol edilebilen profesyonel bir havuz. Bu havuzda, yüzücülerin teknik verimlilikleri ölçülebiliyor ve metabolik oranları analiz edilebiliyor.
  • Gelişmiş Kayak Simülatörü: Kayak sporları için tasarlanmış, “sonsuz eğim” özelliğine sahip bir simülatör. Bu simülatör, slalom ve snowboard gibi kompleks sporlarda kas dengesizliklerini ve yorgunluk eşiklerini tespit edebiliyor.
  • Çok Fonksiyonlu Koşu Bandı: 50 km/s hıza ulaşabilen ve GPS verileriyle gerçek dünya rotalarını simüle edebilen bu bant, zemin tepki kuvvetlerini ölçerek adım hızı, adım uzunluğu, uçuş süresi ve sol-sağ dengesi gibi kritik verileri toplayarak koşu ekonomisini ve potansiyel sakatlık risklerini analiz ediyor.

Laboratuvarda yürütülen araştırmalar, Huawei’nin giyilebilir ürünlerine entegre edilen algoritmalara temel oluşturuyor. Bir başka deyişle söz konusu sağlık ve teknoloji geliştirmelerinin akıllı saatler ile günlük hayata entegre edilmesi hedefleniyor.

Huawei, tekerlekli sandalye kullanıcılarının egzersiz ihtiyaçlarını anlamak için de özel araştırmalar yürütülüyor ve gelecekteki akıllı giyilebilir teknolojilerinde “Hareketsizlik Hatırlatıcısı” ve “Aktivite Halkaları” gibi özelliklerin bu engelli bireylerin özel ihtiyaçlarına göre uyarlanması planlanıyor.

Related Posts

Türkiye’nin okçuları Düzce’de bir araya geldi

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okçuluk Türkiye Şampiyonası, yapılan törenlerle başladı.

Bu websitesi dolandırıcıları tespit ediyor!

Akıllı telefonla birlikte internetin daha da erişilebilir olması, internet siteleri üzerinden alışveriş için yaygın hale gelmesi gibi etkenler dolandırıcıların da interneti kullanarak kişisel verilere ulaşmasına ve banka hesaplarına müdahale etmesine …

Mahkeme Meta’yı haklı buldu: Yapay zeka eğitimi telif hakkı ihlali değil

ABD’de federal bir yargıç, teknoloji devi Meta’nın yapay zekâ modellerini kitaplarla eğitmesiyle ilgili davada şirket lehine karar verdi. Aralarında ünlü yazar ve komedyen Sarah Silverman’ın da bulunduğu 13 yazarın açtığı davada, mahkeme Meta’nın bu uygulamasının “adil kullanım” (fair use) kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

HDMI 2.2 resmen duyuruldu: 16K çözünürlük desteği

İlk kez Şubat ayında düzenlenen CES fuarında açıklanan HDMI 2.2 standardı nihayet resmiyet kazandı. HDMI Forum tarafından tamamlanan yeni sürüm, daha önce ortaya çıkan sızıntıların çoğunu doğruluyor.

Google’a rakip oldular! Mercedes, BMW ve Volkswagen’den dikkat çeken ortaklık

Aralarında Mercedes-Benz, BMW ve Volkswagen’in de olduğu Almanya otomotiv sektörünün önde gelen 11 şirketi, yeni nesil araç yazılımlarında Google gibi teknoloji devleriyle rekabet edebilmek için güçlerini birleştirdi.

Mükemmel dalganın formülü nedir?

Bir sörfçüye ya da bilim insanına sorarsanız, bu mükemmelliğin hem zor bulunduğunu hem de her yerde olduğunu görebilirsiniz.