“Kış enfeksiyonları çocuklar arasında yaygınlaştı”

Çocuk Sağlığı ve Kış Enfeksiyonları

Kış aylarında çocuklar arasında yaygın olan enfeksiyonlara dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, hijyenin önemini vurguluyor. Dr. Çağ, çocukların bu enfeksiyonlardan korunması için alınacak önlemler hakkında bilgi verdi.

Hijyen Kuralları ve Bağışıklık Sistemi Desteklenmeli

Doç. Dr. Yakup Çağ, kış aylarında viral enfeksiyonların arttığını belirterek, aileleri uyarıyor. Hijyen kurallarına uyulması ve çocukların bağışıklık sistemlerinin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Dr. Çağ, “Çocukları kalabalık ortamlardan uzak tutmak ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak hastalıklardan korunmada önemli rol oynar” diyor.

“Bağışıklık Sistemi Gelişmemiş Çocuklar Daha Hassas”

Çocukların enfeksiyonlara karşı daha hassas olduğunu vurgulayan Dr. Çağ, özellikle kreş ve ilkokul çağındaki çocukların bağışıklık sistemlerinin henüz tam gelişmediğini belirtiyor. Bu nedenle ailelerin alabileceği önlemler konusunda şunları söylüyor:

  • Hasta çocukların diğerlerinden izole edilmesi önemlidir.
  • Hasta çocukların okula gönderilmemesi enfeksiyon riskini azaltır.
  • Sağlıklı ve dengeli beslenme bağışıklık sistemini güçlendirir.

“Mutlaka Bir Sağlık Kuruluşuna Başvurun”

Dr. Çağ, viral enfeksiyonlarda ateşin sık görüldüğünü belirterek, ailelere ateşle başa çıkma konusunda önerilerde bulunuyor. Ayrıca, ateşin belirli bir süreden sonra düzelmemesi veya ek semptomlar görülmesi durumunda bir sağlık kuruluşuna başvurulmasını tavsiye ediyor.

“El Yıkama Alışkanlığı Enfeksiyon Riskini Azaltır”

Dr. Çağ, enfeksiyonlardan korunma konusunda el yıkamanın önemine dikkat çekiyor. Ayrıca, çocukların hava koşullarına uygun giydirilmesi, sağlıklı beslenme ve bol sıvı tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtiyor.


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Erdoğan ile Bahçeli bugün görüşecek

Kızıl Goncalar’ın olay yaratan fragmanına tepki yağdı: Başörtüsünü çıkarıp ateşe attı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Yasin Aktay o fotoğrafa niye girdi?

TIKLAYIN – ABD Dışişleri Bakanı Blinken: SDG’nin yabancı üyelerinin ülkesine dönmesi ve grubun Suriye ulusal güçlerine dâhil edilmesi için Türkiye ile çalışıyoruz

TIKLAYIN – Spor yazarları, Galatasaray-Başakşehir karşılaşmasını yorumladı: “Süper Lig’deki bambaşka bir maç olacak”

TIKLAYIN – Baba-oğul Gökçek’lerin “kefen yolsuzluğu” iddiasına suç duyurusu: “Mansur Yavaş ve Köksal Bozan’a iftira atıldı, AKP’ye oy devşirildi!”

Related Posts

Tıp dünyasını şaşırtan vaka! Depresyona giren hasta, 56 gün boyunca kesintisiz uyudu

Samsun’da girdiği depresyon sonucu bilinci kapanan 26 yaşındaki hasta 56 gün sonra uyandı.

Zayıflar daha uzun yaşıyor! Uzmanı uyarı: Çok yemek tümörü besliyor

Geçmişten günümüze halk arasındaki yaygın inanışa göre, yemek yendikçe vücut direnci artar ve hastalıklara karşı güçlenilir. Oysa bilim bunun tam tersini söylüyor. Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı, Onkolojik Bilimler Koordinatörü Prof. Dr. Necdet Üskent, kontrollü açlığın kanserli hücrelerin büyümesini durdurduğunu ve küçülmesini desteklediğini söylüyor.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Aktif Mesane Sendromu Nedir?

Aktif mesane sendromu toplumda bir çok insanın yakındığı sağlık sorunların başında geliyor. Peki Aktif Mesane Sendromu Nedir, nasıl tedavi edilir.

Evde Doğum Yapmak Mantıklı mı ?

Evde doğum yapmak mantık lı mı ? Uzmanlar , plansız ev doğumları önermediklerini belirterek, doğumun hastane ortamında gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. 

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir