Microsoft Xbox ve Inworld AI, Oyun Geliştirme İçin Üretken Yapay Zeka Araçları Oluşturacak

2021 yılında kurulan Inworld AI adlı girişim, Microsoft Xbox ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu. İki şirket, oyunlardaki karakter ve anlatı unsurlarının oluşturulmasına ve genişletilmesine yardımcı olmak için üretken yapay zekayı kullanacak oyun geliştirme araçları oluşturmak için bir araya gelmeyi planlıyor.

Konuyla ilgili basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bu ortaklık şunları bir araya getirecek: Inworld’ün karakter geliştirme için üretken yapay zeka modelleriyle çalışma konusundaki uzmanlığı, Microsoft’un Azure OpenAI Hizmeti de dahil olmak üzere son teknoloji bulut tabanlı yapay zeka çözümleri, Microsoft Research’ün oyunun geleceğine ilişkin teknik içgörüleri ve Team Xbox’ın tüm geliştiriciler için erişilebilir ve sorumlu içerik oluşturucu araçlarında devrim yaratma konusundaki güçlü yönleri.”

İş birliği ilk etapta iki özel oyun geliştirme aracı üzerinde yoğunlaşacak. Bunlardan biri oyun tasarımcılarının ve anlatı yaratıcılarının senaryolara, oyun görevlerine ve daha fazlasına dönüştürülebilecek metin istemlerini yazmalarına yardımcı olacak bir yapay zeka tasarım yardımcı pilotu olacak. Diğer geliştirme aracı ise oyunlara entegre edilecek bir yapay zeka karakter çalışma zamanı motoru olacak. Inworld, moturun oyuncuların sabit kodlanmış senaryo olaylarına bağlı kalmak yerine oyuncunun eylemlerine gerçek zamanlı olarak tepki verecek oyun içi karakterlerle karşılaşmasına izin vereceğini iddia ediyor.

Duyuruda Inworld ve Microsoft arasındaki bu yeni ortaklıkla ilgili herhangi bir finansal bilgi verilmedi. Ek olarak bu yeni üretken yapay zeka oyun geliştirme araçlarının ne kadara mal olacağı ya da ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda da henüz detay yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx