Öğrenciler Atık Malzemelerden Müzik Aletleri Yaptı

BATMAN’da Öğrenciler Atık Malzemelerle Müzik Aletleri Yaptı

BATMAN’da Yenişehir Mahallesinde bulunan Yenişehir Ortaokulu’nda, Müzik Öğretmeni Münevver Denizhan öğrencileriyle birlikte sıfır atık projesi kapsamında yaratıcı bir çalışmaya imza attı. Denizhan’ın öğrencilere atık malzemelerden enstrüman yapmalarını teklif etmesiyle başlayan proje sonucunda öğrenciler, pet şişelerden marakas ve yoğurt kovalarından davul gibi enstrümanlar üretti.

Öğrenciler basit ritim kalıplarını öğrenerek enstrümanları çalmayı başardı ve çeşitli şarkılara eşlik etmeye başladı. Okulda bu enstrümanları kullanarak konserler de vermeye başlayan öğrenciler, geri dönüşümün önemini bir kez daha keşfetti.

Öğrenciler Çevre Bilincini ve Müziğe Olan İlgilerini Arttırdı

Sıfır atık projesi kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlikle ilgili konuşan 6’ncı sınıf öğrencisi Elif Yaren Tekin, hem çevre bilincinin hem de müziğe olan ilgisinin arttığını belirtti. Tekin, atık malzemelerden enstrüman yapmanın kendisine yeni yetenekler kazandırdığını ve dayanışmayı arttırdığını ifade etti.

Benzer şekilde pet şişelerden marakas yaparak projeye katılan Abdullah Özel de, geri dönüşümün önemini öğrenmenin kendisini etkilediğini ve arkadaşlarıyla birlikte üretken ve keyifli bir süreç geçirdiklerini söyledi. Özel, öğretmenleri sayesinde müziğe olan ilgisinin arttığını ve ritim çalışmalarıyla yeni yetenekler edindiğini vurguladı.

  • Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Related Posts

Şap hastalığı nedir, Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarından duyurular gelmeye başladı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, şap hastalığının 4 ay önce Avrupa’da başladığını bildirdi. Türkiye’de özellikle doğu illerinde sınırdan hayvan geçişleri olduğuna işaret eden Tunç, ülkede hastalığın ilk olarak Hakkari’de görüldüğünü ve salgının, hayvan pazarlarının açık olması ve nakillerin devam etmesiyle ülke geneline yayılmaya başladığını ifade etti. Peki, Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Hepsiburada, 2025’in ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladı

Hepsiburada, 2025’in ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladı

“Senforock Orkestrası” Samsun Kültür Yolu Festivali’nde sahne aldı

“Senforock Orkestrası” Samsun Kültür Yolu Festivali’nde sahne aldı

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

Marmaray kapalı mı 23 Haziran 2025 Marmaray seferleri neden aksıyor? Ataköy Marmaray neden çalışmıyor? Açıklama geldi! Marmaray’da üzücü olay…

Ataköy Marmaray sefer saatleri yaşanan olayın ardından göndem oldu. Sıklıkla kullanılan toplu taşımalardan Marmaray durakları özellikle sabah saatlerinde en yoğun dönemleri yaşıyor. Sabah işe gitmek üzere Marmaray’ı kullanan İstanbul sakinleri Marmaray seferleri aksaklıkları nedeniyle Marmaray neden çalışmıyor, kapatıldı mı sorularına yanıt arıyor. İşte yapılan açıklama…

YKS SIRALAMA HESAPLAMA 2025 ROBOTU ÖSYM NET SAYISI ÖĞRENME | 2025 YKS TYT, AYT, YDT sıralaması nasıl hesaplanır? ÖSYM YKS’de kaç yanlış bir doğruyu götürür? İşte YKS puan hesaplama formülü!

YKS 2025 sıralama hesaplama motoru, 21-22 Haziran tarihlerinde yapılan söz konusu sınavın ardından gündeme geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 21 Haziran Cumartesi günü, İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 22 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Bu yıl 1 milyon 721 bin 60 adayın başvurduğu AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi’nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi’nde 40 soru, Matematik Testi’nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi’nde 40 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi. Son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 dilde yapıldı ve her birinden toplam 80 soru yer aldı. ÖSYM tarafından erişime açılacak olan YKS TYT, AYT, YDT soru kitapçığı ve cevap anahtarı üzerinden netlerini hesaplayan adaylar, 22 Temmuz’da açıklanacak sonuçları bekleyecek. Bu nedenle, TYT ve AYT net ve puan hesap