TBMM’den 23 Nisan İçin ‘Hadi Bir Şarkı Yazalım Çocuklar’ Projesi

TBMM’den Çocuklar İçin Müzik Şöleni: 23 Nisan’ı Kutlamaya Hazır mısınız?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu şarkılarla taçlandırmaya ne dersiniz? TBMM tarafından düzenlenen “23 Nisan İçin Hadi Bir Şarkı Yazalım Çocuklar” projesi, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce çocuğun duygularını müziğe dönüştürdü. Seçilen dizeler, çocukların katkılarıyla bestelenerek 7 farklı şarkıya hayat verdi.

Meclis Bahçesinde Müzik Dolu Kutlama!

TBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından gelen bilgilere göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 105. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, özel etkinliklerle Meclis bahçesinde kutlanacak. Yapay zeka atölyelerinden bilim şenliğine, film gösterimlerinden konserlere kadar çeşitli etkinliklerle çocuklar unutulmaz bir gün geçirecek.

TRT Çocuk Koroları, çocukların yazdığı şarkıları seslendirerek onların duygularını yansıtan yorumlarla coşkuyu artıracak. Projenin finali ise 22 Nisan Salı günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek “Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi” programıyla gerçekleşecek. 7 bölgeden seçilen temsilci çocuklar, şarkıların ritmine eşlik ederek kutlamalara renk katacak.

“23 Nisan İçin Hadi Bir Şarkı Yazalım Çocuklar” projesi her yıl geleneksel olarak devam ettirilerek oluşturulacak dijital kütüphane ile on binlerce çocuğun duygularını müziğe dönüştürdüğü bir arşive dönüşecek. TBMM Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen projede görev alan müzisyenler, prodüktörler ve proje ortakları da gönüllü olarak projeye katkı sağladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Aykut Yılmaz – Politika

Related Posts

“Senforock Orkestrası” Samsun Kültür Yolu Festivali’nde sahne aldı

“Senforock Orkestrası” Samsun Kültür Yolu Festivali’nde sahne aldı

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

Marmaray kapalı mı 23 Haziran 2025 Marmaray seferleri neden aksıyor? Ataköy Marmaray neden çalışmıyor? Açıklama geldi! Marmaray’da üzücü olay…

Ataköy Marmaray sefer saatleri yaşanan olayın ardından göndem oldu. Sıklıkla kullanılan toplu taşımalardan Marmaray durakları özellikle sabah saatlerinde en yoğun dönemleri yaşıyor. Sabah işe gitmek üzere Marmaray’ı kullanan İstanbul sakinleri Marmaray seferleri aksaklıkları nedeniyle Marmaray neden çalışmıyor, kapatıldı mı sorularına yanıt arıyor. İşte yapılan açıklama…

YKS SIRALAMA HESAPLAMA 2025 ROBOTU ÖSYM NET SAYISI ÖĞRENME | 2025 YKS TYT, AYT, YDT sıralaması nasıl hesaplanır? ÖSYM YKS’de kaç yanlış bir doğruyu götürür? İşte YKS puan hesaplama formülü!

YKS 2025 sıralama hesaplama motoru, 21-22 Haziran tarihlerinde yapılan söz konusu sınavın ardından gündeme geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 21 Haziran Cumartesi günü, İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 22 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Bu yıl 1 milyon 721 bin 60 adayın başvurduğu AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi’nde 40 soru, Sosyal Bilimler-2 Testi’nde 40 soru, Matematik Testi’nde 40 soru, Fen Bilimleri Testi’nde 40 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi. Son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 dilde yapıldı ve her birinden toplam 80 soru yer aldı. ÖSYM tarafından erişime açılacak olan YKS TYT, AYT, YDT soru kitapçığı ve cevap anahtarı üzerinden netlerini hesaplayan adaylar, 22 Temmuz’da açıklanacak sonuçları bekleyecek. Bu nedenle, TYT ve AYT net ve puan hesap

YKS öncesi velilere hayati uyarılar: “Baskı değil, destek zamanı”

Psikolojik Danışman Mehmet Döngeloğlu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) sayılı günler kala velilere seslenerek, “Baskı değil, destek zamanı” dedi.

Gündemi takip eden bildi: PISA ve TIMSS düzeyinde tasarlandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda bu yıl yalnızca akademik başarı değil, güncel olaylar ve toplumsal figürlere dair sorular da dikkat çekti. Milli futbolcu Arda Güler’in tevekkül açıklaması, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in hayatı ve Türkiye’nin yerli savunma sanayii ürünleri olan Hürkuş, Hürjet ve ANKA soruları sosyal medyada ve eğitim çevrelerinde gündem oldu. Öte yandan ALES seviyesindeki mantık sorularının da PISA ve TIMSS gibi uluslararası değerlendirmelere benzer şekilde tasarlanması dikkat çekti.