‘TÜGİAD Çin’de işi kolaylaştıracak’

TÜGİAD Çin Merkezi, Türk ve Çinli Firmaları Bir Araya Getiriyor

TÜGİAD Çin Merkezi, Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ticarette doğru şirketleri bir araya getirerek, referanslı ve teminatlı bir şekilde iş birliği yapmalarını hedefleyen bir merkezdir. TÜGİAD Çin Merkezi, tüm sektörlerde faaliyet gösteren firmaların Çin pazarına girişini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Merkezin açılışı için Çin’e giden TÜGİAD heyeti, ağırlıklı olarak enerji sektöründen firmaları içeren bir heyetle bir araya geldi. Bu ziyaret sırasında TÜGİAD heyeti, hem Çinli hem de G20 ülkelerinden iş insanlarıyla ikili görüşmeler yapma fırsatı buldu.

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Çin’e yaptıkları ziyaretlerde birden fazla şehirde hükümet yetkilileri ve belediye başkanları ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca Global 500 ve Çin Fortune 500 listelerinde yer alan 10’dan fazla firmanın yöneticileri ile görüşmeler yapıldığını ve firmaların Türk iş insanlarına yatırım ve iş birliği fırsatları sunduğunu söyledi.

TÜGİAD Çin Merkezi, Türk iş insanlarına ve girişimcilere, Çin’den alım yapmak için doğru partnerleri bulmalarında, projelerine finansman sağlamak isteyenlere, ortaklık ve ticaret fırsatları arayanlara destek olmayı hedeflemektedir. Merkez, Türkiye’den Çin’e mal satmak isteyenler ve Çin’le ilişkilerini geliştirmek isteyen iş insanlarına yönelik bir referans noktası olacak.

Related Posts

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

Çin geri adım mı attı? ABD’ye yönelik bazı vergileri kaldırdı iddiası

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları yerini iddialara bıraktı. Çin’in ABD’ye yönelik uyguladığı yüzde 125 oranındaki tarifeyi kaldırdığı iddia edildi.

Deprem fırsatçıları yine iş başında! Satılık ve kiralık fiyatlara sıkı takip

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik şiddetli deprem sonrası fırsatçılar yine harekete geçti. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul depremi sonrası kiralık ve satılık ilanlarda yaşanan fiyat artışlarına karşı cezaların uygulanacağını duyurdu. Özellikle bu süreçte vatandaşlar İstanbul dışına harekete geçti. Peki hangi bölgelere talep oldu? İşte detaylar…

Şimşek programı raf ömrünü doldurdu

Bakan Şimşek ABD’li yatırımcıya, ‘programda bir değişiklik olmadığını’ anlatıyor ancak 23 aylık çaba siyasi çıkarlar uğruna 4 haftada heba oldu. Şimdi kapı kapı para aranıyor.

TOBB’dan ekonomi alarmı: Finansman zorluğu, artan maliyetler ve zirai don…

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 7 bölge toplantısında, 81 il ve 160 ilçeden gelen oda-borsa temsilcileri iş dünyasının sıkıntılarını dile getirdi. Finansmana erişim zorluğu, zirai don ve artan maliyetler öne çıkan sorunlar arasında yer aldı.

İstanbul’da her 10 evden 4’ü hala sigortasız!

Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından gözler yeniden deprem sigortalarına çevrildi. Yalova yüzde 83’lük oranla Marmara’da zirveye çıkarken, İstanbul’un sigortalılık oranı yüzde 62 ile Türkiye ortalamasını aştı. Ancak hala milyonlarca konut sigortasız durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir