Türkiye yeni yıla zamlarla girdi: ÖTV, MTV, harçlar, cezalar…

Gelir Vergisi Oranları Yeniden Belirlendi

Yeni yılda vergi sisteminde yapılan değişikliklerle birlikte gelir vergisi oranları da yeniden düzenlendi. Yeni yılda yeniden değerleme oranının yüzde 43,93 olarak belirlenmesiyle vergi ve harçlar, gelir vergisi tarifesi, mükelleflerin yararlanacağı istisna tutarları arttı. Gelir Vergisi Kanunu’nda yer alan maktu had ve tutarlar, yeniden değerleme oranında artırıldı.

Gelir Vergisi Tarifesi Değişti

ANKA’nın derlemesine göre, 2025 yılında uygulanacak olan gelir vergisi tarifesi şu şekilde güncellendi: ilk dilim 110 bin liradan 158 bin liraya, ikinci dilim 230 bin liradan 330 bin liraya, üçüncü dilim 580 bin liradan 800 bin liraya çıkarıldı. Ücretli çalışanlarda ise 870 bin lira olan üçüncü dilim 1 milyon 200 bin lira olarak güncellendi. Bu değişikliklerle birlikte tüm gelir vergisi mükellefleri daha geç üst dilimlerden vergi ödeyecekler.

Asgari Ücrette Artış

Asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk artış gelir vergisi ve damga vergisi istisnasına da yansıdı. Bu nedenle, tüm ücretliler 2025 yılında 47 bin 519,79 lira gelir vergisi ve damga vergisi ödemeyecekler.

Engellilere Yeni Düzenleme

Engellilere uygulanan aylık vergi indirimi tutarları yeniden değerleme oranında artırıldı. Engellilik derecesine göre, aylık bin 700, 4 bin ve 6 bin 900 lira olan indirim tutarları, sırasıyla 2 bin 400, 5 bin 700 ve 9 bin 900 liraya yükseltildi.

MTV, Pasaport ve Ehliyet Harçları Arttı

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), pasaport ve ehliyet harçları da artış gösterdi. MTV yüzde 43,93 oranında artırılarak 2025 yılında daha yüksek seviyelere çıkarıldı. Ayrıca, pasaport ve ehliyet harçları da yeni düzenlemelerle arttı.

Diğer vergi ve harçlarla ilgili detaylı bilgiye haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

Gayrimenkul sektörü Ankara’da buluştu

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER tarafından düzenlenen 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi, 17 Haziran’da “Gayrimenkulün Yeni Finansal Gerçekliği” temasıyla gerçekleştirildi.

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4,5 arttı

Hizmet üretim endeksi, Nisan ayında yıllık yüzde 4,5 artış kaydetti.

Piyasalarda Fed tedirginliği: Altın frene bastı

İsrail ve İran arasında yoğunlaşan çatışmaların daha geniş çaplı bir bölgesel çatışma korkusunu körüklemesi ve yatırımcıları güvenli liman varlıklarına yöneltmesiyle ons altın sabah erken saatlerde 2 ayın zirvesini gördü. ONS ALTINDA SON DURUM Erken …

SGK uzmanı uyardı: O emekliler daha düşük maaş alacak!

Memur sayısı kaç? Emekli maaşları neden düşük? 2008 sonrası memurları neler bekliyor? Hak kayıpları nelerdir? Hangi emekliler daha düşük maaş alacak? SGK uzmanı uyardı. İşte ayrıntılar…

Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?

Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?

Kiralık araç sektöründe sert düşüş: Yüksek faiz araç sayısını vurdu

TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporuna göre, kiralık araçların yüzde 60,7’si benzinli olurken yüzde 8,8’ini dizel araçlar oluşuyor. Sektördeki elektrikli ve hibrit araçların payı ise yüzde 10,4 ile yükselişine devam ederken sektör yüzde 3,8 daraldı, araç sayısı 242 bine düştü.