Tütün ve alkolde teminat tutarları yükseltildi

Tütün ürünleri sektöründe, tütün mamulleri, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresi, alkol ve alkollü içkiler üreten işletmelerden alınacak teminat bedelleri belirlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda teminat bedelleri, söz konusu ürün gruplarında faaliyet gösteren işletmelerden tahsil edilecek. Sigara üretimi alanında yıllık tek vardiyada teorik üretim kapasitesi 20 milyar adede kadar olanlar için 57 milyon 572 bin lira, 20-40 milyar adede kadar olanlar için 64 milyon 768 bin lira, 40 milyar adetten fazla olanlar için ise 71 milyon 965 bin lira teminat talep edilecek.

Makaron üretimi kategorisinde ise yıllık tek vardiyada teorik üretim kapasitesi 3 milyar adede kadar olanlar için 57 milyon 572 bin lira, 3-4 milyara kadar olanlar için 64 milyon 768 bin lira, 4 milyar adetten fazla olanlar için ise 71 milyon 965 bin lira teminat alınacak. Benzer şekilde, diğer tütün mamulleri segmentlerinde de teminatlar belirlendi ve uygulanacak.

Alkollü içecek sektöründe ise, fermente alkollü içki üreticilerinden ve alkollü içki ithalatçılarından alınacak teminatlar da belli oldu. Teminat tutarları, faaliyet hacimlerine ve üretim kapasitelerine göre değişiklik gösterecek. Sektördeki firmaların proje revizyonu veya faaliyet hacimlerinin değişmesi durumunda teminat tutarları güncellenecek ve toplam teminat tutarı 71 milyon 965 bin lirayı aşamayacak şekilde uygulanacak.

Tütün ve tütün mamulleri sektöründeki işletmelerden alınacak teminatlar, sektördeki faaliyetlere göre belirlenmiş olup, yönetmelik kapsamında belirli istisnalar bulunmaktadır. İdareler, mahalli idareler ve kamu iktisadi teşebbüsleri gibi kuruluşlardan teminat talep edilmeyecek.

Related Posts

Gayrimenkul sektörü Ankara’da buluştu

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER tarafından düzenlenen 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi, 17 Haziran’da “Gayrimenkulün Yeni Finansal Gerçekliği” temasıyla gerçekleştirildi.

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4,5 arttı

Hizmet üretim endeksi, Nisan ayında yıllık yüzde 4,5 artış kaydetti.

Piyasalarda Fed tedirginliği: Altın frene bastı

İsrail ve İran arasında yoğunlaşan çatışmaların daha geniş çaplı bir bölgesel çatışma korkusunu körüklemesi ve yatırımcıları güvenli liman varlıklarına yöneltmesiyle ons altın sabah erken saatlerde 2 ayın zirvesini gördü. ONS ALTINDA SON DURUM Erken …

SGK uzmanı uyardı: O emekliler daha düşük maaş alacak!

Memur sayısı kaç? Emekli maaşları neden düşük? 2008 sonrası memurları neler bekliyor? Hak kayıpları nelerdir? Hangi emekliler daha düşük maaş alacak? SGK uzmanı uyardı. İşte ayrıntılar…

Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?

Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?

Kiralık araç sektöründe sert düşüş: Yüksek faiz araç sayısını vurdu

TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporuna göre, kiralık araçların yüzde 60,7’si benzinli olurken yüzde 8,8’ini dizel araçlar oluşuyor. Sektördeki elektrikli ve hibrit araçların payı ise yüzde 10,4 ile yükselişine devam ederken sektör yüzde 3,8 daraldı, araç sayısı 242 bine düştü.