Windows 11’de reklam dönemi başladı! İşte böyle görünecek

Microsoft, Mayıs ayının paketi kapsamında Windows 11 için aylık güvenlik ve özellik güncellemelerini yayınlamaya başladı. Bu ayki güncellemede yer alan bir değişiklik ise eleştirilere neden oldu. Şirket, Windows 11 Başlat menüsüne reklam eklemeye başladı.

Windows 11 Başlat menüsünde reklam uygulamalar gösterecek

KB5037771 paketiyle birlikte Windows 11 22H2 ve 23H2 sürümlerinde önemli bir değişiklik göze çarpıyor. Microsoft, artık Başlat menüsünde Microsoft Store’da bulunan uygulamaları gösteriyor. “Önerilenler” bölümü olarak ayrılan bu menüde uygulama reklamları yer alıyor.

Microsoft ise bu desteğin kullanıcıların yararına olduğunu düşünüyor. Şirket, geliştiricilerin yeni uygulamalarını daha kolay şekilde keşfedilebileceğini dile getirdi. Ancak birçok kullanıcı, işletim sisteminde reklam gösterilmesinden rahatsız.

Microsoft bu konsepti geçtiğimiz ay Windows Insider sürümlerinde test etmeye başlamıştı. Başlat menüsünde görünen reklamlardan rahatsız olan kullanıcılardan önemli ölçüde olumsuz geri bildirim almıştı. Fakat KB5037771 paketiyle daha fazla kullanıcıya genişlemiş durumda.

Yine de Başlat menüsündeki “önerilen” uygulamaları devre dışı bırakma seçeneğini göz ardı etmemek gerekiyor. Ayarlar uygulamasında Kişiselleştirme ve Başlat menüsüne giderek “Önerileri göster” seçeneğini kapatabilirsiniz.

Başlat menüsüne reklam uygulamaların eklenmesi, Windows’un abonelik tabanlı bir modeli benimseyeceği yönündeki iddiaları da körükledi. Microsoft’un Windows 12 ile kullanıcılardan aylık lisans ücreti isteyeceğine dair söylentiler bulunuyor.

Peki siz Windows 11 için reklam kararı hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx