Yerlileşme yüzde 95’e çıktı: Tıbbı cihazda rekor

Türkiye, Tıbbi Cihaz Üretiminde Rekor Kırdı!

Op. Dr. Aydemir, Türkiye’nin yerli tıbbi cihaz üretiminde rekor seviyede başarı elde ettiğini belirtti. Yerli üretimin artmasıyla birlikte, Türkiye’nin tıbbi cihaz sektöründe öncü bir konuma geldiğini vurgulayan Aydemir, “REKOR KIRILDI” dedi.

“2023 ve 2024 yıllarında, yerli üretimde önemli bir dönüm noktasına ulaştık. Travma branşında %95, spinalde %90, spor cerrahisi ve artroplasti branşlarında ise %65 oranında yerli üretim ile ithalata olan bağımlılığı büyük ölçüde azalttık. Bu başarı, sektör ve ülke için önemli bir dönüm noktasıdır. Ayrıca, yüzden fazla ülkeye ihracat yaparak ülkemize döviz girdisi sağlıyoruz.”

“Teşviklerle Elde Edildi”

Bu başarının arkasında, yerli üreticilerin azmi ve devletin sağladığı teşviklerin büyük rolü var. MEDEF olarak, sektörü daha da ileri götürecek projeler üzerinde çalışıyoruz. Devletin sağlık sektörüne ve ihracata yönelik teşvikleri, yerli üreticileri motive ederken, KOSGEB gibi kuruluşlar da finansal destekler sağlıyor. Bu sayede, Ar-Ge ve inovasyon yatırımları artarken dünya standartlarında ürünler geliştiriliyor ve ihracat her geçen gün artıyor.

“Ülkeyi Güçlü Konuma Getirdi”

Yerli üretimin artması, uluslararası rekabette Türkiye’yi güçlü bir konuma getirdi. Bu sadece ekonomik bir strateji değil, aynı zamanda milli güvenlik açısından da kritik bir öneme sahip. Son yıllarda yaşanan global tedarik krizleri ve 6 Şubat 2023 depremi, yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu süreç aynı zamanda, yerli üretimin ekonomik bir tercih olmanın ötesinde, halkın sağlık güvenliği için vazgeçilmez olduğunu bir kez daha kanıtladı.

“Yüksek Seviyelere Çekeceğine İnanıyoruz”

MEDEF olarak, kamu kurumlarıyla güçlü iş birliklerinin geliştirilmesi ve sektörel mevzuatlarda iyileştirmeler yapılması gerektiğine inanıyoruz. Sağlık Endüstrileri Başkanlığı gibi bir yapılanmanın kurulması gerektiğine inandığımıza da değinen Aydemir, bu adımın ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu ve ihracat rakamlarının savunma sanayinde olduğu gibi yüksek seviyelere çıkaracağına inandığını dile getirdi.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da: Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi’ne katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi’ne katılmak üzere özel uçak ‘TUR’ ile Azerbaycan’ın Hankendi şehrine vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Fuzuli Havalimanı’nda Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev karşıladı.

Ormanlar yanarken, yangın söndürme uçakları UYAP’ta satışa çıkmış!

Türkiye’nin birçok yerinde orman yangınları devam ederken, yangın söndürme uçaklarının yaz öncesi satışa konulduğu ortaya çıktı.

Avam Kamarası’nda kriz çıktı: Maliye Bakanı gözyaşlarına boğuldu

Avam Kamarası’nda kriz çıktı: Maliye Bakanı gözyaşlarına boğuldu

Rusya-Azerbaycan krizi büyüyor: Moskova’dan vatandaşlarına dikkat çeken uyarı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’da bulunan Rus vatandaşlarına temkinli olmaları çağrısında bulundu. Açıklamada “Azerbaycan’da bulunan vatandaşlarımızı daha dikkatli ve temkinli davranmaya çağırıyoruz.” denildi.

Gemlik depremi sonrası uzmanından kritik uyarı: ’60 bin bina hasar görecek’

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Bursa’nın Gemlik ilçesinde iki gün üst üste meydana gelen depremlere ilişkin, 7 ve üzeri deprem uyarısında bulunarak, “İznik-Gemlik Fayı’nda 7 ve üzeri büyüklüğünde bir deprem olursa yaklaşık 60 bin binanın orta ve üzeri hasar göreceği öngörülmektedir” dedi.

Koltuğu yok, yetkisi yok ama masada o var!

Elazığ’ın merkez Aksaray Mahallesi’nde uzun yıllardır faaliyet gösteren çimento fabrikası, yalnızca bulunduğu bölgeyi değil, çevre mahallelerde yaşayan halkı da tehdit eder hale geldi. İnsan sağlığına ve çevreye verdiği zararla kamuoyunda tepki çeken fabrikanın şehir dışına taşınması için Elazığ’ın siyasi temsilcileri ve bürokratları, Ankara’da kritik bir toplantı gerçekleştirdi.